Musaca greceasca simpla si delicioasa! E o reteta usor de preparat si ideala vara

28 08. 2019, 15:34

Iti prezentam o reteta de musaca greceasca pe care sa o prepari in zilele de vara in care iti doresti un preparat echilibrat. Musacaua greceasca este un preparat delicios si foarte usor de pregatit. Desi poate fi confundata cu o lasagna traditionala, ingredientele sunt de fapt altele.

Iti prezentam pas cu pas o reteta de musaca greceasca traditionala pe care pur si simplu o vei adora! De aceea, trebuie sa incerci versiunea traditionala a acestui preparat. Ce este apa alcalina si la ce ajuta?

Reteta musaca greceasca simpla

In ziua de astazi, putem savura musaca aproape oriunde in lume, dar cel mai probabil ca nu veti regasi reteta originala in prea multe locuri. Diversele variante in care se poate realiza au schimbat gustul original al retetei de musaca. Iti prezentam o reteta autentica, ce pastreaza influentele elene.

Ingrediente necesare

– 2 cepe de dimensiuni medii sau 1 ceapa mare
– 6 vinete de dimensiuni medii
– carne tocata de miel (400 g)
-branza razuita (150 g)
– 2 oua mari
– scortisoara macinata
– nucsoara
– ulei de masline extravirgin
– sare
– piper proaspat macinat

Mod de preparare

Vinetele se spala, se decojes si se taie in felii, pe lungime. Dupa acest pas, se pun intr-o oala cu apa fiarta. Se lasa la clocotit timp de doua minute. Se scot si se lasa la scurs. Se asezoneaza dupa gust. Se pune suficient ulei de masline extravirgin intr-o tigaie.

Mai apoi, vinetele se soteaza si cand sunt gata se scot si se pun pe un platou acoperit cu un prosop de hartie. Se toaca foarte marunt ceapa, dupa care se pune la calit intr-o tigaie cu ulei. Cand ceapa aproape devin aurie, se adauga si carnea tocata de miel. Amestecul se lasa la foc mediu. Se adauga scortisoasa si nucsoara, iar cand carnea este gata se pune si branza rasa. Toate ingredientele trebuie amestecate bine.

Cat de sanatoasa este, de fapt, supa instant? Adevarul despre produsul pe care lumea il evita

Cuptorul se incinge la 175° Celsius. Se iau felii de vinete si se aranjeaza pe fundul unei tavi de copt, dupa care se adauga carne. Se pune un alt strat de vinete deasupra, iar procedeul se repeta pana cand ingredientele se termina. Ultimul strat trebuie sa fie de vinete. La final, bate ouale si toarna-le deasupra. Se mai presara putina branza rasa. Musacaua se da la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute, pana cand devine aramie.

sursa: dozadesanatate.ro